Psihiatria este o ramura a medicinei specializata in diagnosticare, tratament si prevenire in sanatatea mintala, inclusiv in tulburarile cauzate de consumul de substante. Tulburarile psihice pot afecta majoritatea aspectelor din viata unei persoane, cum ar fi: activitatea fizica, comportamentul, emotiile, gandurile, perceptia, relatiile interpersonale, sexualitatea, activitatea profesionala si timpul liber. Aceste tulburari pot avea ca sursa o combinatie de factori: biologici, psihologici si sociali.
In evaluarea psihiatrica, medicul poate solicita o gamă completa de teste de laborator, care, combinate cu interviul clinic, ofera o imagine a starii fizice si psihice ale unei persoane. Educatia acestuia, anii de pregatire clinica si experienta dobandita il pregatesc sa inteleaga relatia complexa dintre afectiunile de ordin emotional si cele de ordin fizic, sa evalueze informatiile medicale si cele psihologice, si sa lucreze alaturi de pacient in dezvoltarea unui plan de tratament.
Persoanele care sufera de tulburari de sanatate mentala sau de probleme psihologice pot beneficia de serviciile de psihiatrie. Aceste tulburari pot afecta gandirea, emotiile, comportamentul si capacitatea de a functiona in viata de zi cu zi.
Unele dintre afectiunile pentru care poate fi necesara consultarea unui psihiatru includ:
In general, oricine se confrunta cu probleme de sanatate mentala care afecteaza capacitatea lor de a functiona in mod normal in viata de zi cu zi poate beneficia de consultarea cu un psihiatru. Este important sa mentionam ca, precum in cazul psihoterapiei, cu cat se cauta mai devreme ajutorul psihiatric, cu atat poate fi mai eficient tratamentul.
O sesiune de psihiatrie poate varia in functie de nevoile pacientului si de specialitatea psihiatrului. In general, prima sesiune poate fi mai lunga si mai orientata catre evaluarea starii de sanatate mentala a pacientului si a istoricului sau medical.
In timpul unei sedinte de psihiatrie, medicul poate sa discute cu pacientul simptomele sale, precum si experientele si problemele personale care l-au adus la psihiatru. Psihiatrul poate sa-i adreseze pacientului intrebari despre istoricul medical si mental al familiei sale, despre antecedentele de sanatate mintala si despre eventuale tratamente sau medicamente luate in trecut. In functie de simptomele si starea pacientului, psihiatrul poate decide sa efectueze o evaluare medicala, sa prescrie medicamente sau sa recomande terapie psihologica.
In urmatoarele sedinte, psihiatrul poate sa verifice evolutia pacientului, sa discute despre eficacitatea tratamentului si sa ajusteze doza de medicamente, daca este necesar. Psihiatrul poate sa ofere, de asemenea, terapie de consiliere sau să-l indrume pe pacient catre un terapeut specializat in terapie psihologica.
Este important de mentionat ca fiecare sedinta de psihiatrie este confidentiala si ca pacientul poate fi asigurat ca informatiile sale sunt protejate de confidentialitatea medicală.
Consultul psihiatric este necesar atunci cand o persoana are probleme de sanatate mintala sau simptome care afecteaza capacitatea lor de a functiona in mod normal in viata de zi cu zi. Unele dintre simptomele care ar putea indica nevoia unui consult psihiatric includ:
In general, oricine se confrunta cu probleme de sanatate mentala care afecteaza capacitatea lor de a functiona in mod normal in viata de zi cu zi poate beneficia de consultarea cu un psihiatru.
Servicii de psihoterapie pentru adulti, adolescenti si copii, intr-un mediu sigur si confidential.
Servicii ce includ consiliere, coaching, formare si terapie pentru dezvoltare personala, care sunt adaptate nevoilor individuale ale fiecarui client.
Specialistii nostri se remarca prin experienta de 20 de ani in adictii si prin impactul pozitiv pe care l-au avut in viata a peste 17.000 de persoane dependente de droguri, peste 1.400 de persoane cu consum abuziv de alcool, precum si in proiectele de prevenire a consumului de alcool si droguri din scoli.
Clinica are o experienta de peste 20 de ani in furnizarea de servicii medicale de calitate, cu accent pe ingrijirea pacientilor cu probleme de sanatate mintala si adictii, si in dezvoltarea de proiecte de prevenire și educație în aceste domenii.
Atelier PSY colaborează cu peste 30 de specialisti cu experienta si calificari in domeniul sanatatii mintale, care ofera servicii personalizate si tratamente adaptate nevoilor individuale ale clientilor, cu un accent deosebit pe colaborarea interdisciplinara si dezvoltarea continua a competentelor profesionale.
Atelier PSY foloseste o varietate de tehnici terapeutice moderne, adaptate nevoilor si profilului clientilor, printre care se numara terapia cognitiv-comportamentala, terapia de grup, terapia de familie, precum si terapiile complementare, cum ar fi art-terapia sau terapia prin muzica.
The health and well-being of our clients is one of our top concerns. We are following the current government and health authorities COVID-19 guidance to ensure we are taking the right actions to protect our clients, employees and the community. For in person meetings clients are asked to:
Measure their body temperature
Frequently disinfect their hands
Wear face masks at all times