Clinica Atelier PSY lansează inițiativa Luna Sănătății Mintale

October 4, 2023
Ateliere și programe pentru adulți și copii în fiecare weekend din octombrie.

 

10 octombrie este declarată Ziua Mondială a Sănătății Mintale, o zi în care oamenii sunt invitați să se gândească la sănătatea lor mintală ca la o componentă esențială a stării lor de sănătate generală și de bine. La nivel european, aproape unul din doi tineri vorbește de nevoi nesatisfăcute în materie de îngrijire a sănătății mintale, iar ponderea tinerilor care prezintă simptome de depresie a crescut de peste două ori în mai multe țări ale UE în timpul pandemiei, arată Raportul „Sănătatea pe scurt” din 2022.  

În 2023, tema Zilei Mondiale a Sănătății Mintale stă sub deviza Sănătatea mintală este un drept uman universal. În acest context, Clinica Atelier PSY, lansează inițiativa Luna Sănătății Mintale la Atelier PSY, care se va desfășura pe tot parcursul lunii octombrie, printr-o serie de activități și ateliere menite să promoveze conștientizarea și îngrijirea sănătății mintale. Evenimentele vor avea loc în fiecare sâmbătă din luna octombrie. Scopul inițiativei este de familiarizare cu rolul și serviciile oferite de specialiștii clinicii în domeniul sănătății mintale. Nu este doar o oportunitate de terapie gratuită, ci și un mod de înțelegere mai bună a propriilor nevoi de sănătate mintală. De asemenea, participanții vor putea efectua teste de anxietate, depresie, alcoolism și dependență de jocuri de noroc, iar rezultatele vor putea fi discutate în mod gratuit cu profesioniștii Atelier PSY.

Printre programele și atelierele anunțate de organizatori se numără:

Vorbește cu un Psy! Uși deschise la Clinicile Atelier Psy – evenimentul se adresează atât adulților, cât și minorilor însoțiți de ambii părinți și va avea loc în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 12:00 – 16:00, fără a necesita o programare prealabilă. Participanții vor avea ocazia să discute gratuit cu un psihiatru sau un psiholog al clinicii. Scopul evenimentului este de familiarizare cu ce face un psihiatru, ce face un psiholog, cum ar putea arăta o întâlnire cu astfel de specialist și ce ar putea obține.

Normalitatea gândirii cu Psiholog Tiberiu Mincu, în data de 7 octombrie, de la ora 12:00.  Acest atelier vizează înțelegerea proceselor mintale și gestionarea gândurilor mai puțin plăcute. 

Cum să facem față poftei de a consuma cu medic psihiatru și psihoterapeut Eugen Hriscu, în data de 14 octombrie, de la ora 13.00. În cadrul atelierului, participanții vor afla tehnici cognitive și comportamentale pentru gestionarea stărilor de dorință.

Lucrul cu visul 101 cu Ioana Dragan, psihoterapeut jungian, în data de 14 octombrie, de la ora 15.00. Educație și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări despre interpretarea și lucrul cu visele.

Atelierul pentru Copii cu psihologul 𝗠𝗶𝗵𝗮𝗶 𝗣𝗼𝗽𝗮, unde copiii pot descoperi puterea grupului. Lucrând împreună, ei învață că nu sunt singuri în lupta lor și că există alți copii care au trecut prin experiențe similare. Atelierul va avea loc în data de 21 octombrie, de la ora 12.00.

Modalități de abordare medicală și psihologică în dependența de fumat cu medic pneumolog, Magda Ciobanu. În cadrul atelierului, participanții vor afla Informații despre dependența de nicotină și lansarea unui program nou pentru renunțarea la fumat. Atelierul va avea loc în data de 28 octombrie, de la ora 13.00.

Programul complet al evenimentelor și atelierelor din luna octombrie va fi disponibil în curând pe site-ul clinicii https://atelier-psy.ro și pe pagina de facebook https://fb.me/e/3W2Inl0g9 

Persoanele pot apela la serviciile Clinicilor Atelier PSY, la sediile din București:

  • strada Jules Michelet, nr.7 
  • strada Regina Maria, la nr. 23

Aceste programe oferă o oportunitate unică de dezvoltare a abilităților  și cunoștințelor legate de sănătatea mintală,  încurajează discuțiile deschise cu profesioniștii clinicii. Participarea la aceste ateliere și activități poate contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de bine mental, într-un mediu deschis și prietenos.