De ce este necesar testul ASEBA?

June 27, 20230

Copilăria și adolescența sunt etape esențiale ale dezvoltării ființei umane, cruciale în construirea personalității adulte. Copilul sau adolescentul are nevoie de atenție, susținere și conștientizarea nevoilor din partea părinților în acest proces.

Evaluarea cu testul ASEBA oferă o vedere de ansamblu esențială asupra psihologiei copilului, permițând identificarea unor dificultăți precum depresia, anxietatea, tulburarea de conduită, comportamentul agresiv, opoziționist, dificultățile sociale, somatice și dificultățile de atenție.

Acest instrument oferă, de asemenea, direcții în construirea planului de intervenție pentru bunăstarea emoțională, autonomia personală și integrarea socială. Fiind aplicabil în evaluarea tulburărilor emoționale și comportamentale ale copiilor cu vârste între 6 și 18 ani, ASEBA este un test recunoscut internațional, standardizat, care completează informațiile obținute din multiple surse. Acest lucru semnifică faptul că se pot colecta informații atât de la părinți (Chestionar CBCL), cadre didactice, cât și de la tânărul respondent, pentru a compara și integra aceste informații în scopul obținerii unui tablou cât mai complex și obiectiv al dificultăților cu care copilul se confruntă.

ASEBA ne oferă oportunitatea de a sprijini dezvoltarea sănătoasă și echilibrată a copiilor și adolescenților. Cu ajutorul acestui instrument, putem înțelege mai bine nevoile lor și să le oferim susținere și îndrumare în fiecare pas al drumului lor către maturitate.

Suna acum la 0726 382 582 și fă cunoștință cu specialistul nostru pentru a descoperi informații captivante despre ASEBA și modalitățile în care poate susține dezvoltarea emoțională și comportamentală a copiilor și adolescenților. Fii pregătit să adaugi o nouă perspectivă în sprijinul tinerilor noștri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *